Memorandum za formiranje centra za obuku i obrazovanje

0

MILIĆI – U Milićima je danas potpisan Memorandum o razumijevanju s ciljem formiranja regionalnog centra za obuku i obrazovanje odraslih i učenja na radnom mjestu.


Projekat vrijedan 218.000 KM, koji finansira Vlada Švajcarske, potpisali su načelnik opštine Milići Momir Lazarević, predsjednik regionalnog klastera drvoprerade i šumarstva „Drina-drvo“ Ratko Majstorović i direktor milićkog Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ Vesna Bogičević.

Sjedište centra biće u Milićima, a sa radom bi trebalo da počne krajem septembra.

Planirano je da obrazovanjem i obukom budu obuhvaćena dva sektora.

U drvoprerađivačkom sektoru biće zastupljena tri zanimanja – primarni prerađivač drveta, stolar i lakirer, a u metalskom zanimanja – bravar i varilac.

Lazarević je u izjavi novinarima ukazao na značaj projekta za ovaj region.

„U Milićima je trenutno angažovano više od 400 radnika u drvopreradi, a ako se u obzir uzmu i susjedne opštine, onda se može govoriti o 1.500 zaposlenih u ovom sektoru. Sa prekvalifikacijom i dokvalifikacijom odraslih poboljšaćemo njihova znanja i vještine, a istovremeno osposobiti nove kadrove potrebne tržištu rada“, rekao je Lazarević.

Majstorović je rekao da je želja i interes poslodavaca da se što više mladih u regionu obrazuje za proizvodna zanimanja.

„Od ogromnog je značaja da ih, ujedno, kroz ovaj vid obuke i dodatnog školovanja, zadržimo na ovim prostorima“, rekao je Majstorović.

Podršku realizaciji projekta pružila je i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u okviru projekta „Prilika plus“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare