Međunarodno takmičenje „Fis kup“ 23. i 24. januara

0

Međunarodno takmičenje „Fis kup Jahorina 2021“ biće održano narednog vikenda, 23. i 24. januara, a očekuje se učešće takmičara iz 15 zemalja, najavljeno je iz Olimpijskog centra.

Ovogodišnji „Fis kup“ otvoriće Goran Đoković, stric najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, a prvu vožnju voziće proslavljeni skijaš Bojan Križaj. Fis kup Jahorina 2021

Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske.

Favoriti su takmičari sa Jahorine – Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju BiH i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Trke u alpskoj disciplini slalom oba dana će biti održane na stazi Veleslalom-Skočine i za takmičare će ujedno biti test za Evropa kup.

Iz Olimpijskog centra navode da je Jahorina, koja ima ukupno 11 homologovanih ski-staza, spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline – SL, GS, SG i DH.

Sa više od 145 centimetara utabanog snijega na ovoj planini se radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Iz Olimpijskog centra su istakli da skijalište radi punim kapacitetom, da su ski-staze idealno pripremljene i da se sa sigurnošću može tvrditi da su na ovoj planini najbolje pripremljene ski-staze u regionu.

Kompletno funkcionisanje ski-centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji, ali su iz Olimpijskog centra ponovo pozvali na pridržavanje mjera i odgovorno ponašanje.

Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba „Jahorina“, u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments