Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2016“

0

Tradicionalni Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2016“, na kojem će biti riječi o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji, ove godine će biti održan od 6. do 9. oktobra na Jahorini.
Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu saopšteno je da je ovaj simpozijum već sedmu godinu uzastopno godišnja platforma za međunarodnu naučnu raspravu i da predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, te za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva o pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agroprehrambenom sektoru.

Kategorizacijom naučnih skupova, koja predstavlja određivanje ranga /kvaliteta/ naučnih skupova koji se održavaju u Republici Srpskoj, „Agrosim“ je najbolje rangirani naučni skup u Republici Srpskoj u konkurenciji od 50 naučnih skupova iz svih oblasti i jedini u kategoriji međunarodnih naučnih skupova od posebnog značaja.

Naučni odbor simpozijuma čine naučnici sa svih kontinenata, što mu daje snažan međunarodni pečat i naučni kredibilitet.

„Agrosim 2015“ posjetilo je više od 800 učesnika iz 71 zemlje svijeta, a na njemu je predstavljeno 750 radova.

Organizatori simpozijuma su poljoprivredni fakulteti univerziteta u Istočnom Sarajevu i Beogradu, te Agronomski mediteranski institut iz Barija, u saradnji sa prestižnim međunarodnim institucijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare