Međunarodni festival dječijeg stvaralaštva „Jahorina festival 2015“

0

Na Jahorini se od 30. oktobra do 2. novembra održava Međunarodni festival dječijeg stvaralaštva „Jahorina festival 2015“.
Cilj Festivala je prezentacija raznolikosti dječijeg stvaralaštva: folklora, plesa, pjesme, glume, muzičkih instrumenata i kostima kao i podsticanje djece na kreativni rad, druženje i zdravo življenje.

Festival je nastao kao plod saradnje i entuzijazma organizacija koje okupljaju djecu.

Prve festivalske večeri, upriličena je folklorna radionica za goste i učesnike, koji su se mogli upoznati sa dječijim narodnim igrama i pjesmama Sarajevsko- romanijskog kraja.

Druge festivalske večeri (nedjelja 01.11.2015.) publika će moći uživati u kolaž programu dječijeg stvaralaštva, od 19.00 časova na taverni hotela Bistrica, a u programu učestvuju:

– Dječiji folklorni ansambl „Nikola Đurković“ iz Kotora, izvešće tradicionalne igre iz stare Crne Gore, iz Ponišavnja i šaljive Šopske igre, a najmlađi učesnici Splet dječijih igara.
– Frulaška sekcija Osnovne škole Pale, pod rukovodstvom majstora frule, Dragana Srdanovića, izvodi srpska narodna kola.
– Dramski klub Osnovne škole Pale, izvešće dječije igrokaze o prijateljstvu, ljubavi, a prokazaće nam i kako matematika može da bude slatka…
– Dječiji ansambl KUD- a Mladost Pale, izvodi dječije srpske igre.
– Plesni studio Masters MB dens, izvešće moderne igre.
– Marijana Kapuran (vokal) i Luka Novosel (harmonika) izvešće prigodan repertoar.

Nakon programa za sve učesnike i goste biće upriličen Zumba parti.

Ulaz je slobodan.

Trećeg festivalsko dana, učesnici i gosti obilaziće kulturno – istorijske znamenitosti i turističke atrakcije naših krajeva.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare