Mediji „spašavaju“ hrvatske državljane na Jahorini

0

Danas je na internet portalima objavljena vijest da su na Jahorini spašena četiri hrvatska državljanina.

U tekstu se veliča uloga Ministarstva bezbjednosti BiH koje je uspješno koordinisalo akciju spašavanja četiri hrvatska državljanina koji su bili zameteni u snijegu na području Jahorine.

„Iako su se hrvatski državljani nalazili na teritoriji BiH, poziv za pomoć Operativno-komunikacijskom centru BiH sinoć u 21.30 časova stigao je iz Hrvatske. Nakon što su, zbog nevremena i snježnih padavina sletjeli s puta koji vodi prema Jahorini, hrvatski državljani su pozvali broj za pomoć 112 u Hrvatskoj koji je odmah proslijeđen kolegama u BiH. Operativno-komunikacijski centar BiH 112 odmah je alarmirao Civilnu zaštitu Republike Srpske, a ona je aktivirala spasilačke službe koje su u rekordnom roku stigle na lice mjesta. U pomoć su pritekli i građani koji su se zatekli u blizini pa su hrvatski državljani i njihovo vozilo izvučeni na bezbjedno. I ova akcija pokazala je da Operativno-komunikacijski centar BiH (112) ima veoma važnu ulogu u vanrednim situacijama kada je potrebno brzo reagovati da bi se spasili ljudski životi i njihova imovina, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.“, stoji u članku.


Prava istina je da je automobil hrvatskih državljana na Balvaništu (blizu naselja Šator, u blizini picerije Eskim) na Jahorini u 21.40 h iz snijega izvukao jedan obični prolaznik i da informacija nije ni došla do Gorske službe spasavanja.


U najmanju ruku, pomislili bi da je riječ o spektakularnim akcijama spašavanja, a ne o običnom zaglavljivanju u naseljenom mjestu na planini.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare