Medicinski fakultet iz Banjaluke pobjednik u pružanju prve pomoći

0
Medicinski fakultet iz Banjaluke pobjednik u pružanju prve pomoći

Ekipa omladine Medicinskog fakulteta iz Banjaluke pobijedila je na takmičenju omladine i podmlatka iz Republike Srpske i Federacije BiH iz pružanja prve pomoći, koje je održano na Palama.

Na takmičenju je učestvovalo 12 ekipa, a pobjednička će biti uvrštena u reprezentativnu selekciju, te će imati priliku da se takmiči u jednom od evropskih gradova u pružanju prve pomoći.

Drugo mjesto iz grupe omladine zauzeo je Tim mladih „Solferino“ iz Tuzle, a treće Medicinska škola iz Doboja.

Prvo mjesto u grupi podmlatka pripalo je Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ iz Banjaluke, drugo Osnovnoj školi „Pofalići“ iz Sarajeva, a treće Osnovnoj školi „Petar Kočić“ iz Prijedora.

U ekipi „podmlatka“ takmičili su se ekipe osnovnih škola „Pofalići“ iz Sarajeva, „Cazin“ iz Cazina, „Mula Mustafa Bešeskija“ iz Kaknja, „Ivo Andrić“ iz Banjaluke, „Petar Kočić“ iz Prijedora i „Knez Ivo od Semberije“ iz Bijeljine.

Takmičari iz ekipe „omladine“ su ekipe iz Treće gimnazije iz Sarajeva, Tima mladih Crvenog križa opštine Kiseljak, Tim mladih „Solferino“ Tuzla, Medicinski fakultet Univerziteta Banjaluka, Srednjoškolski centar Prijedor i Medicinska škola Doboj.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da su današnji učesnici oni koji su ostvarili najbolje rezultate na republičkom i federalnom nivou takmičenja.

„Mi smo poznati po tome da pružamo dobre rezultate tako da moram napomenuti da je ekipa Istočne Ilidže prošle godine osvojila peto mjesto u Evropi“, napomenuo je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, najveći uspjeh u Evropi pruža ekipa Crvenog krsta Srbije koja je pet puta zaredom bila prvak Evrope.

Potpredsjednik Društva Crvenog krsta BiH Husein Kličić rekao je da su sudije na takmičenju licencirani ljekari, treneri prve pomoći te da postoji kvalitet koji može odgovoriti da ove ekipe imaju rejting na Evropskom takmičenju.

Kličić je napomenuo da je vodio ekipu BiH na Evropsko prvenstvu, gdje su osvojili peto mjesto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments