Медицинске сестре на курсу из неонаталне реанимације

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Медицинске сестре Болнице „Србија“ из Источног Сарајева учествовале су на организованом дводневном курсу у Бањалуци из области реанимације новорођенчета у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

Педијатријска сестра Бранка Аксентић и акушерка Јелена Вуковић биле су учеснице курса из области реанимације новорођенчета за љекаре и медицинске сестре, саопштено је из Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву.

У саопштењу се додаје да најсавременија опрема и инкубатори који су стигли у медицинске установе од Приједора до Требиња захтијевају стручан и едукован кадар.

Курс, намијењен медицинском особљу за основни циљ има правилан приступ витално угроженом новорођенчету и правовремену реанимацију.

„Драго ми је што је организован овакав курс и што смо имале прилику да будемо учесници. Стечено знање много ће нам значити у будућем раду са најсавременијим инкубатором који је стигао у нашу установу. Вјештине које смо стекле пренијећемо и нашим колегама“, истакла је Вуковићева.

Болници „Србија“ у Источном Сарајеву 7. новембра је испоручен транспортни инкубатор који је обезбијеђен у добротворној акцији „С љубављу храбрим срцима“, која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare