Medicinska oprema i garderoba

0

VIŠEGRAD – Nevladina organizacija srpske omladine u dijaspori „28. jun“ uputila je humanitarnu pomoć sa medicinskom opremom i garderobom u Višegrad, a vrijednsot pošiljke je 1,5 miliona dolara.

Koordinator ove akcije za Republiku Srpsku Vanja Petrović precizirala je da se u pomoći nalazi hirurška oprema, uređaji za transfuziju krvi, sistemi nadzora bolničkih infekcija i pomagala za respiraciju kao i druga sredstva neophodna Domu zdravlja u Višegradu.

„Ova pošiljka je dio globalne kampanje sakupljanja humanitarne pomoći pod nazivom `Srpske zemlje, srpski rod` i sigurno je da će njen sadržaj doprinijeti oboljšanju životnih uslova naših ljudi“, rekla je Petrovićeva.

Osnivač ove organizacije Filip Filipi objavio ej na internetu da će pomoć sredinom januara biti uručena Domu zdravlja, Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine i stanovnicima Izbjegličkog centra u Nezucima.

U okviru ove kampanje dodatna pomoć u vrijednosti od pet miliona dolara biće upućena u Srbiju, Crnu Goru i na Kosovo i Metohiju u narednih nekoliko mjeseci.

Organizacija „28. jun“ dobila je za svoj humanitarni rad u dijaspori i blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare