Medicinari treći dan u štrajku

0

MILIĆI – Radnici Doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima nastavili su danas štrajk koji su započeli u utorak nakon što im poslovodstvo firme nije ispunilo zahtjeve o isplati najmanje dvije zaostale plate, te o uplati doprinosa i troškova prevoza. Član Štrajkačkog odbora u Domu zdravlja Divna Ćirić rekla je Srni da je i dalje na snazi izmijenjen režim rada, prema kojem se prvenstveno zbrinjavaju samo hitni medicinski slučajevi, ali se ulaže napor da zdravstvenu uslugu dobiju i svi drugi pacijenti.


Prema njenim riječima, rukovodstvo Doma zdravlja i dalje nudi istu mogućnost, odnosno 20 odsto umanjene plate ili proglašenje tehnološkog viška.

„Ponuđeno nam je da kao radnici damo konkretne prijedloge, koji bi doprinijeli poboljšavanje finansijske situacije u ovoj ustanovi. To smo prihvatili i u najskorije vrijeme izaći ćemo sa svojim prijedlozima rješavanja trenutne situacije“, rekla je Ćirićeva.

Ona je dodala da su radnici Doma zdravlja razočarani odnosom opštinskih vlasti prema zaposlenima u toj ustanovi, koji se ogleda, kako je rekla, u nerazumijevanju situacije u kojoj se milićki medicinari nalaze.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare