Maturantima zahvalnice za dobrovoljno davanje krvi

0

ZVORNIK – Maturantima Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra Zvornik, koji su ove godine prvi put dobrovoljno darovali krv, uručene su danas zahvalnice Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik i prigodni pokloni Gradske uprave.
Akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je u martu i aprilu organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik u saradnji sa ovim srednjoškolskim ustanovama, odazvalo se 110 maturanata.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Danojka Mićić dodijelila je zahvalnice i Službi transfuzije krvi opšte bolnice Zvornik, kao i ovim srednjoškolskim ustanovama.

Zahvalnicu je dobila i direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić koja je do sada darovala krv 10 puta.

„Zadovoljstvo nam je što se iz godine u godinu povećava broj dobrovoljnih davalaca krvi i pozivam i ostale sugrađane koji to još nisu uradili da se pridruže porodici dobrovoljnih davalaca“, rekla je Mićićeva.

Gradonačelnik Zoran Stevanović zahvalio je maturantima na dobrovoljnom davalaštvu krvi, ističući da je njihov značaj uključivanja u dobrovoljno davalaštvo ogroman.

Rukovodilac zvorničke Službe transfuzije krvi Vladimir Dražić ocijenio je da se svake godine povećava broj dobrovoljnih davalaca upravo zbog ovakvih akcija i gotovo da nema srednje škole u regiji u kojoj one nisu organizovane.

Pisićeva je naglasila da je ova generacija učenika Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ dala najviše dobrovoljnih davalaca krvi do sada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare