Maturanti prošetali gradom

0

ZVORNIK – Maturanti iz Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ u Zvorniku, njih 241, večeras su, prije proslave maturske večeri, prošetali glavnom gradskom ulicom, od zgrade opštine do platoa Kasina, gdje su im uručene Vukove diplome i nagrade.

Ispraćajući još jednu generaciju učenika, direktor škole Biljana Pisić podsjetila je da je ovo sedmi put kako se maturanti okupljaju u centru grada.

Pisićeva je istakla da je ova generacija vrijedno radila, učila i istovremeno pokazala koliko mladi mogu biti humani i složni kada je to potrebno.

„Među njima je 28 `vukovaca` i mnogo odličnih, ali oni su humanitarnim aktivnostima – dobrovoljnim davalaštvom krvi, humanitarnim koncertima i drugim, svi dobili petice. Svojim plemenitim djelima mogu i nama odraslima služiti za primjer“, rekla je Pisićeva, obraćajući se večeras okupljenima.

Maturantima se obratio i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, koji im je poručio da su najsvjetlije što se desilo u posljednje vrijeme u Zvorniku.

„Prolazimo kroz teško vrijeme i u posljednje tri nedjelje vi ste najsvjetlije što nam se desilo. Želim vam da vam u vašem životu jedina poplava sa kojom ćete se sresti bude poplava uspjeha, zdravlja i svake sreće. Trudite se, radite i gdje god da vas život odnese, uvijek se vraćajte u svoj rodni grad“, poručio je Stevanović.

Na ovoj svečanosti, za đaka generacije proglašen je gimnazijalac Nemanja Ćirić, kojem je načelnik Stevanović uručio novčanu nagradu od 300 KM, a direktor škole Pisićeva uručila mu je Vukovu diplomu i školsku nagradu.

I za ostalih 27 „vukovaca“ uručene su Vukove diplome, dok im je načelnik Stevanović uručio po 200 KM, a skromne poklone uručio je i svim večerašnjim maturantima.

U zvorničkoj opštini ove godine maturiralo je 477 maturanata u dvije srednje škole – Tehničkom školskom centru i Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“.

Maturanti Tehničkog školskog centra svoju proslavu imali su u petak, 30. maja, tokom koje je direktor Goran Grujić uručio Vukovu diplomu Branku Miličiću, koji je i đak generacije za četvrti stepen, a proglašen je i đak generacije za treći stepen Slađan Lazić.

Oni su dobili i opštinske nagrade od po 300 KM.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdnanas.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare