Maturanti idu na ekskurziju u Španiju i Grčku

0

ZVORNIK – Učenici svih deset završnih odjeljenja Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“ iz Zvornika uskoro će ići na matursku ekskurziju u Španiju, odnosno Grčku, potvrdila je danas direktor ove srednjoškolske ustanove Biljana Pisić.

Pisićeva je rekla novinarima da je odlazak na ekskurziju potvrda rezultata rada u nastavi i na brojnim republičkim takmičenjima, te pokazatelj zrelosti ove generacije.

Ona je naglasila da je učenicima ponuđena skuplja i jeftinija varijanta, kako bi svi mogli „odsanjati svoj učenički san, koji se isčekuje od prvog razreda, a to je odlazak na matursku ekskurziju“.

Ističući da se odavno nije desilo da svi razredi ispune sve uslove za odlazak na ekskurziju, Pisićeva je rekla da je ovo sigurno jedna od generacija za primjer, jer su, osim odličnih rezultata u prve tri godine u učenju i vladanju, ostvarili niz uspjeha i na republičkim takmičenjima iz različitih predmeta, kao i u sportskim aktivnostima.

Ona je dodala da ove godine na ekskurziju idu i dva para blizanaca, za koje je lokalna uprava uplatila polovinu potrebnih sredstava.

Prema njenim riječima, na ekskurziju u Španiju idu četiri odjeljenja gimnazije i dva odjeljenja medicinskih tehničara, dok će četiri razreda ekonomskih tehničara krenuti na put u Grčku.

Direktor ove srednjoškolske ustanove posebno je istakla dobru saradnju sa svojim bivšim učenicima koji imaju zapažene uspjehe i na studijama.

Ona je naglasila da prošlogodišnji učenik generacije sa još dva učenika, koji su bili nosioci „Vukove diplome“, žele da osnuju udruženje koje bi pomoglo svim maturantima da se pripreme za fakultet.

„Inicijatori ove ideje smatraju da određeni broj učenika nespremno odlazi u velike centre na studije, gdje ne postižu očekivani uspjeh, zbog čega im je potrebna neka vrsta intelektualnog, ali i stvarnog, vodiča u velikim centrima“, rekla je Pisićeva i dodala da će podržati ovu ideju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare