Maturanti i profesori darovali krv

0

ZVORNIK – U Tehničkom školskom centru Zvornik danas je oko 60 učenika i profesora dalo krv.
Akciju dobrovoljnog darivanja krvi organizovala je Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je novinarima da je ovo tradicionalna akcija darivanja krvi na koju se svake godine odazove veliki broj maturanata i profesora.

„Motiv ove akcije je, pored dobrovoljnog davanja krvi, solidarnost učenika da učestvuju u ovakvim i sličnim humanim akcijama i pomognu onima kojima je u ovom slučaju potrebna krv“, rekao je Grujić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik Danojka Mićić istakla je da se u ovoj školi već petu godinu organizuju akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

„Cilj akcije je svakako da se obezbijede dovoljne količine krvi, kao i da se maladi aktivno uključuju u ovu humanu društvenu aktivnost“, rekla je Mićićeva.

Predstavnik Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Odsjek Zvornik Vladimir Dražić rekao je da je stanje sa zalihama krvi poslije zimskih praznika uvijek problematično.

„S proljećem kreću akcije dobrovoljnog darivanja krvi u obrazovnim i drugim ustanovama, te preduzećima kako bi se stanje popravilo, a jedna u nizu je svakako i ova u Tehničkom školskom centru“, rekao je Dražić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare