Maturanti darovali krv

0

MILIĆI – Maturanti Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića danas su dali krv u okviru humanitarne akcije „Kap krvi da budemo prvi“, koju šesti put organizuju učenici ove škole.
Za učešće u akciji prijavila su se 52 maturanta, a nakon obavezne preventivne zdravstvene provjere krv je dalo 36 učenika i nekoliko građana, koji su se odazvali na poziv srednjoškolaca.

Učenica Sunčica Đukanović novinarima je izjavila da je odziv učenika na današnju akciju bio veoma dobar.

„Smatramo da ovim humanim gestom pomažemo onima kojima je krv potrebna za liječenje, a nama ne predstavlja problem, jer se radi o količini krvi koje organizam brzo nadoknadi“, rekla je Sunčica.

Koordinator akcije profesor Vojkan Mujičić rekao je da animiranje srednjoškolaca za ovakve akcije predstavlja dobar metod rada sa učenicima, jer će im razviti prijeko potreban humani odnos prema vlastitom okruženju.

„Novina ove godine jeste da je Crveni krst iz Milića obezbijedio zahvalnice koje će dobiti učenici i građani koji prvi put daju krv, odnosno koji je daju peti put, a imaćemo i knjižice koje će biti dodijeljene dobrovoljnim davaocima“, rekao je Mujičić.

Današnju akciju u Milićima realizovala je Služba za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku.

Šef Službe Vladimir Dražić izjavio je da je zadovoljan rezultatima i naglasio da su zbog ovakvih akcija organizovanih i ranije u školama u regiji, trenutne zalihe krvi u ovoj službi na zadovoljavajućem nivou.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare