Matić: Odmah zaustaviti hapšenja Srba

0

ZVORNIK – Predsjednik Boračke organizacije opštine Zvornik Vladan Matić oštro je osudio hapšenje demobilisanih srpskih boraca, istakavši da su ljudi, koji su stvarali Republiku Srpsku, noćas uhapšeni na vrlo grub način, iako su najmanje pet puta do sada bili na saslušanju u Tužilaštvu BiH.

„Poniženje je utoliko veće što su hapšenje Srba snimale kamere Federalne televizije“, naglasio je Matić i poručio da vlasti Republike Srpske i predstavnici Srpske u zajedničkim organima BiH moraju odmah da zaustave optuživanje i hapšenje Srba.

Matić smatra da su ova hapšenja osveta za neostvarene političke i ratne ciljeve Bošnjaka.

Matić je naveo primjer jednog tužioca Tužilaštva BiH, koji je do sada optužio 14 srpskih boraca iz Birča i Podrinja, koji su odležali po zatvorima ukupno 35 godina prije nego što su presude „pale“ na drugostepenim organima.

„Mač nam je iznad glave i nešto se mora uraditi, jer na onih dva Bošnjaka i četiri Hrvata koji su nedavno uhapšeni za zločine nad Srbima, sada će sigurno pohapsiti, srazmjerno praksi, 204 srpska borca iz otadžbinskog rata“, rekao je Matić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Zvornik Mile Vukadinović zatražio je od republičke Boračke organizacije i predstavnika Srpske u zajedničkim organima BiH da zaštite srpske borce kako bi prestao njihov dalji progon, odnosno da se konačno zaustavi optuživanje i hapšenje samo Srba.

Jedan od uhapšenih, prema nezvaničnim informacijama, je Mile Vujević iz zvorničkog sela Gornji Lokanj, otac desetoro djece, po čemu ga zna skoro cijela zvornička opština.

Prema nezvaničnim saznanjima, sedam uhapšenih lica je iz Lokanja, dok je Vukašin Drašković, koji živi sam sa četvoro djece, iz Roćevića.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 10 lica na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika zbog ratnog zločina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare