Materijalna pomoć za najugroženije

0

VLASENICA – Ministarstvo zdravlja i socijale zaštite Republike Srpske obezbijedilo je 4.000 KM za podršku projektu „Zajedno do jednakosti“, koji je ovom ministarstvu kandidovala Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih iz Vlasenice, rekao je Srni predsjednik ove asocijacije Milenko Jović.

Jović je istakao da je realizacija projekta, koji je humanitarno- socijalnog karaktera, već počela i da je planirano da bude završena do kraja ove godine.

On je objasnio da je cilj projekta pružanje materijalne pomoći u hrani, odjeći, obući i higijenskim sredstvima, najugroženijim članovima udruženja.

„Prehrambeno-higijenske pakete dobiće 30 naših članova, 12 članova doćiće odjeću i obuću, a dva člana šporet na čvrsto gorivo“, naveo je Jović, te dodao da će pomoć dobiti 24 člana ove organizacije iz Vlasenica, 12 iz Milića, te po četiri iz Šekovića i Han Pijeska.

On je naglasio da je Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidih iz Vlasenice materijalnu podršku najavio i Savez slijepih i slabovidih lica Republike Srpske.

„Cilj je poboljšanje socijalno materijalnog statusa naših članova, obezbjeđivanjem sredstava za obavljanje samostalne djelatnosti. Tako će jedan naš član u Vlasenici dobiti frezu za pružanje usluga u poljoprivredi, dok je za našeg člana u Milićima obezbijeđen plastenih površine 100 metara kvadratnih“, rekao je Jović.

Međuopštinsta organizacija slijepih i slabovidnih iz Vlasenice okuplja 50 članova iz opština Vlasenica, Milići, Šekovići i Han Pijesak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare