Maskenbal ujedinio crveno I crno-bijele

0

FOČA – Navijači „Partizana“ i „Crvene zvezde“ prvi put zajedno u fočanskoj dvorani, sa stotinama drugih maštovitih učenika učestvovalo je na maskenbalu Osnovne škole „Sveti Sava“, koji je organizovan danas povodom „Dječije nedjelje“.
Na parketu Gradske dvorane, pod maskama je bilo više od 700 učenika centralne škole i područnih odjeljenja svih razreda, ali i njihovi nastavnici i učitelji, predvođeni direktorom škole Jelenom Čančar.

„Ranije smo maskenbal organizovali u školi, obično za učenike nižih razreda, a ovo je prvi put da su učestvovali svi učenici. Možda je bilo malo otpora među učenicima starijih razreda zbog nekog stida, ali su se svi odazvali i bili su, zaista, kreativni“, rekla je Čančareva.

Ona je dodala da su nastavnici i učitelji svojim maskama dali podršku djeci, a ujedno su zahvalili donatorima koji su finansirali Unicefov projekat „Živjeti različitosti“, čiji je maskenbal sastavni dio.

Zbog kiše, izostala je šetnja maski kroz grad, ali je brojna publika sa tribina dvorane mogla da pogleda šarolike i originalne maske – dimnjačara, uličnih svirača, lovaca, vojnika, ljekara, koje su učenici pravili uglavnom koristeći svoju staru garderobu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare