Mašine krenule prema Trnovu, Džombić sa predstavnicima Grada Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Mašine za čišćenje snijega koje su kao ispomoć stigle iz banjalučke regije krenule su jutros iz Istočnog Sarajeva prema Trnovu, izjavio je Srni načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Prema njegovim riječima, mašine se probijaju prema Trnovu, a potom treba da nastave prema Kalinoviku i Foči.

„Snijeg se čisti frontalno, tako da je pitanje koliko mašina istovremeno može da radi“, istakao je Kovač, koji očekuje da danas bude deblokirano Trnovo.

Prema njegovim riječima, na području opštine Istočna Ilidža danas bi trebalo da budu očišćene ulice u padinskim dijelovima.

U Istočno Sarajevo sinoć je stigao konvoj od 19 mašina za čišćenje snijega, koji je kao ispomoć upućen iz banjalučke regije.

Planirano je da mašine za čišćenje snijega nakon Trnova produže ka prevoju Rogoj, Dobrom Polju i dalje prema Kalinoviku i Foči.

Mašine za čišćenje snijega opslužuju 53 vozača i mašinista koji će učestvovati u akciji podrške lokalnim preduzećima da bi se što prije očistile putne komunikacije na tom području.

POČEO SASTANAK DžOMBIĆA I PREDSTAVNICI GRADA U UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

U Istočnom Sarajhevu počeo je sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića sa načelnicima opština Istočnog Sarajeva, gradonačelnikom Vinkom Radovanovićem i direktorom Uprave Civilne zaštite Srpske Milimirom Doderom

Na sastanku , kome prisustvuje i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, trebalo bi da bude precizno utvrđen plan djelovanja na raščišćavanju putnih pravaca.

Sastanak je počeo u zgradi Uprave Civilne zaštite.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare