Mašić: U saradnji sa Vladom Srpske nastavljamo kapitalne projekte

0

FOČA – Okosnica rada lokalne uprave u Foči u naredne četiri godine biće nastavak saradnje sa Vladom Republike Srpske i završetak započetih investicija – rekonstrukcije vodovoda, obnove mosta na Drini, izgradnje puta kroz kanjon Tare i rekonstrukcije glavne gradske ulice, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Radisav Mašić.

Mašić, pred kojim je drugi uzastopni mandat, najavio je da su u planu i novi projekti, kao što je izgradnja novog obdaništa i nove zgrade Doma zdravlja, a biće nastavljene i rekonstrukcije ulica na području opštine i asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama.

On je naglasio da će, ipak, najveća aktivnost lokalne vlasti biti usmjerena ka obezbjeđivanju novih investicija i novih radnih mjesta.

„Trenutno radimo na tome da, uz pomoć resornih ministarstava i na sve druge načine, gdje god je to moguće, dovedemo potencijalne investitore koji na lokalitetima koje im možemo ponuditi po najpovoljnijim uslovima mogu da otvore proizvodne pogone i obezbijede nova radna mjesta“, istakao je Mašić.

On je naveo da će završetkom puta uz Taru, koji prokopava mehanizacija Oružanih snaga BiH, biti obezbijeđeni bolji uslovi za razvoj rafting turizma.

„Planiramo da izađemo na Taru već ove godine, preostalo nam je još možda desetak dana. Uputili smo zahtjev Ministarstvu odbrane BiH da nam produže nekoliko dana da završimo posao, jer je ostalo oko kilometar i po. Zatražili smo i na proljeće da dođu mašine i profilišu put kako bi bio spreman za narednu turističku sezonu“, naglasio je Mašić.

Govoreći o rekonstrukciji vodovoda, Mašić je rekao Srni da će prva faza, koja podrazumijeva izgradnju novog primarnog cjevovoda, biti završena krajem januara iduće godine, nakon čega bi trebalo da uslijedi druga – obnova sekundarne mreže.

„Za drugu fazu izgradnje vodovoda urađeno je desetak projekata i svu tu projektnu dokumentaciju treba da reviduje međunarodni tim koji će reći da li treba da se doradi ili izmjeni, a onda u skladu sa grantovima koji pristižu u resorno ministarstvo nastavićemo sa raspisivanjem tendera za drugu fazu“, pojasnio je Mašić.

On je istakao da je opštinski budžet proteklih godina stabilizovan i da se sve obaveze izmiruju redovno.

„Ne vjerujemo da ćemo u narednoj godini imati neki veći rast budžeta, neki okvir je 12 i po miliona maraka. Trenutno pripremamo nacrt budžeta koji će pred odbornicima biti u decembru, odmah nakon konsitutivne sjednice“, naveo je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare