Mašić: Odbojkašice donijele veliku radost

0
Mašić: Odbojkašice donijele veliku radost

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić obećao je danas na prijemu organizovanom za odbojkašice „Maglića“ – nove šampionke Srpske da će opština nastaviti da podržava njihov rad.

Mašić je odbojkašicama čestitao osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH i uručio im i simbolične novčane nagrade, istakavši da su svima u Foči priredile veliku radost.

„Nama je posebno važno da u našem klubu igraju sve djevojke koje su ponikle u Foči, a to je naša strategija u razvoju sporta da se omladina iz Foče bavi sportom. Odbojkaški klub poštuje tu strategiju i obaveza lokalne zajednice je da ga pomaže, tim više što su i do sada sva sredstva koja su dobijali iz budžeta trošili namjenski i imali opravdanje za svaku marku“, rekao je Mašić.

On je napomenuo da plasman u viši rang takmičenja podrazumijeva i veće zahtjeve za finansijskim sredstvima, ali i veće mogućnosti za pronalaženje sponzora.

„Već imamo najave nekih firmi i ustanova koje su zainteresovane da pomognu Odbojkaški klub, a da se njihova reklama vidi ili na utakmici ili na dresovima i to je prostor za menadžement kluba da se više angažuje. Kada je riječ o lokalnoj zajednici, moramao u raspodjeli sredstava za sport napraviti selekciju i finansirati kvalitet u sportu“, rekao je Mašić.

On je podsjetio da je opština svim dvoranskim sportovima omogućila optimalne uslove za trening i takmičenje.

Odbojkašica „Maglića“ Maja Mašić zahvalila je načelniku Mašiću na podršci, napomenuvši da je opština glavni sponzor kluba.

Trener novih šampionki Srpske Vlado Vuković kaže da svi u klubu još uživaju u velikom uspjehu, a pod utiskom prepune dvorane i veličanstvene atmosfere na odlučujućoj utakmici, ali i da će što prije početi da razmišljaju o nastupu u Premijer ligi.

„Kada bismo imali sve naše igračice koje su ponikle u Foči, a koje nastupaju za premijerligaške klubove, sigurno bismo se borili za prvaka BiH. Imamo dobar omladinski kadar, koji može da igra Premijier ligu, ali su nam potrebna pojačanja na određenim pozicijama da bismo bili konkurentan učesnik najjačeg takmičenja u BiH“, rekao je Vuković.

On je najavio da iduće sedmice u Foču dolazi proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, osvajač zlatne olimpijske medalje i član Svjetske odbojkaške kuće slavnih.

„Vanja Grbić u Foču dolazi u srijedu, 4. aprila, da predstavi svoj odbojkaški kamp na Zlatiboru i da tim povodom održi pokazni trening publici i djeci u Foči. I on je čuo za uspjeh `Maglića` i među prvima nam čestitao“, rekao je Vuković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments