Marko Đogo novi dekan Ekonomskog fakulteta na Palama

6

Profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo izabran je u petak za dekana te visokoškolske ustanove.

Odluku o imenovanju donijelo je Nastavno-naučno vijeće Ekonomskog fakulteta Pale.

„Za ovu funkciju sam se kandidovao jer sam dijete ovog fakulteta, za njega sam se profesionalno vezao posljednjih 15 i više godina i jako mi je stalo da opstane i napreduje u periodu koji je pred nama“, naveo je Đogo.

On je rekao da mu je drago što je većina kolega prepoznala nove ideje i energiju koju je iznio u svom programu rada za naredni četvorogodišnji period, te im zahvalio za podršku i spremnost da budu dio pokreta revitalizacije fakulteta.

Prema njegovim riječima, osnovna funkcija fakulteta jeste prenos znanja budućim ekonomistima, a u visokom obrazovanju to je moguće samo uz stalno i dinamično pomicanje granica znanja i promovisanje onih koji to uspješn/ije/ čine.

„Nikada ne smijemo da zaboravimo da je fakultet, pored obrazovne, i naučna institucija“, napisao je Đogo na svom „Fejsbuk“ profilu.

Marko Đogo rođen je 30. novembra 1983. godine u Sarajevu, koje zbog ratnih okolnosti 1992. godine sa porodicom napušta i prelazi na Pale.

Gimnaziju opšteg smjera završio je 2002. godine, a Ekonomski fakultet na Palama 2006. godine kao student generacije. Postdiplomske /magistarske/ studije, smjer Poslovne finansije i Bankarstvo na Ekonomskom fakultetu na Palama završio je 2009. godine.

Kao izuzetan student bio je stipendista Fondacije dr Milan Jelić, Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
6 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Konacno neko strucan da dodje na celo fakulteta! Sve cestitke.

Zar radi uopste drzavni fax, upisuje godinu 10-15 studenata, dosli ljudi pameti. Ovi sto su zavrsili lijepe postere za dnevnicu glavonja koji ni srednje nemaju…

Pa zar kandidat za načelnika nije odabrao da se bori za građane, nudeći nove programe razvoja i slično? Šta bi od te priče?

За Јова: Види друже, његово је било да понуди, на народу је било да изабере. Народ је изабрао. Њега није. Идемо даље.

Nije se on ni kandidovao da ga neko izabere ;), a i ovaj izbor je nagrada za to učestvovanje.

Sretno Marko!
Čuvaj se trulih kompromisa!