Marija Jagodić iz Kraljeva naslikala najbolju sliku

0

Na šetalištu Promenada na Palama sinoć je, u okviru „Likovnog sabora 2017“, održana manifestacija „Monmartr“ na Palama.


Organizator Likovnog sabora, koji se održava četvrti put, jeste lokalno Udruženje ljubitelja umjetnosti.

Na Likovnom saboru učestvovalo je 15 slikara iz Srbije, Republike Srpske i Slovačke, a ljubitelji umjetnosti večeras su na otvorenomm imali priliku da vide njihova djela nastala u okviru sedmodnevne slikarske kolonije.

Pobjednik četvrtog Likovnog sabora i dobitnik nagrade Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale za najbolju sliku nastalu na koloniji jeste Marija Jagodić, drugo mjesto osvojio je slikar Stanko Rodić, a treće Čedomir Kesić.

Predsjednik Udruženja Goran Šinik rekao je novinarima da Likovni sabor svake godine raste.

„Nije u pitanju kvalitet, on se podrazumijeva, već sabor raste u smislu sve ljepšeg druženja, tako da nam svake godine učestvuje pet novih umjetnika“, istakao je Šinik.

On je naveo da se svake godine dodjeljuju dvije nagrade. Prvu, među slikama koje su donesene iz ateljea umjetnika biraju slikari učesnici kolonije.

„Predzadnjeg dana sabora, koji nosi naziv `Monmartr` na Palama iznosimo sve slike, koje su rađene na koloniji i članovi Udruženja biraju pobjednika, kojeg nagrađujemo sa 200 evra i plaketom“, naglasio je Šinik.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da ovom manifestacijom i opština dobija na kulturnom značaju.

„Posjetioci su imali priliku da vide eksponate, koji će biti ponovo izloženi 28. avgusta za slavu opštine. Zahvaljujem Udruženju koje svojim radom i aktivnostima daje jedan novi kvalitet kada je riječ o umjetnosti“, istakao je Jugović.

On je naglasio da opština iz godine u godinu nastoji da donira što više sredstava i grantovima pomaže održavanje ovakvih manifestacija.

Ovogodišnji pobjednik Marija Jagodić iz Kraljeva rekla je da će sa kolonije ponijeti nezaboravne utiske i lijepa sjećanja.

„Inspiracije uvijek imam, naslikala sam portret svoga kolege učesnika. Na koloniji učestvujem od 2008. godine i uvijek ću se rado odazvati pozivu“, navela je Jagodićeva.

U srijedu je Dragoslavu Husaru slikaru iz Pančeva uručena nagrada za najbolje umjetničko djelo na četvrtom Likovnom saboru. Ovu nagradu dodjeljuju slikari učesnici kolonije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare