Manje krivičnih djela u vezi sa narkoticima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u protekloj godini evidentirano je devet krivičnih djela u vezi sa drogom, što je za dva manje nego 2013, kada je bilo 11 krivičnih djela.

Portparol Centra Danka Tešić rekla je Srni da je od ovih devet krivičnih djela šest okarakterisano kao krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a tri kao krivična djela omogućavanja uživanja opojnih droga.

Ona je naglasila da je protekloj godini na području Centra u više navrata pronađeno i oduzeto oko 58 kilograma „skanka“, 2,9 grama heroina, 12,08 grama „spida“, 180 kapsula tramadola, četiri transdermalna flastera, 140 medicinskih tableta i 4.733 grama praškaste materije nepoznate vrste.

Prema njenim riječima, provodeći akciju „Plantaža 2014“ u julu je u mjestu Udež, opština Istočni Stari Grad, pronađena plantaža sa 35 stabljike indijske konoplje.

Tešićeva je naglasila da je tokom godine Centar provodio niz akcija, a u školama su organizovali predavanja o zloupotrebama opojnih droga i narkotičkih sredstava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare