Manje krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u proteklih devet mjeseci registrovana su 203 krivična djela iz oblasti imovinskih delikata, što je za 35,96 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da su od ovog broja 162 krivična djela bila po nepoznatom počiniocu, dok je rasvijetljeno 89 krivičnih djela, od čega je šest iz protekle godine.

Tešićeva je navela da strukturu krivičnih djela protiv imovine čini 78 teških krađa, 48 krađa, 11 razbojništava, 39 oštećenja tuđe stvari i sva su u padu u odnosu na isti period prošle godine.

Ona je istakla da su jedino u porastu krivična djela prevare putem interneta zbog čega apeluje na građane da budu oprezni prilikom kupovine i naručivanja, jer mogu dobiti potpuno drugi proizvod od onog koji su već platili.

Prema njenim riječima, na području CJB Istočno Sarajevo u proteklih devet mjeseci registrovano je 13 krađa motornih vozila, što je za dva manje u odnosu na isti period prošle godine, od čega je devet kvalifikovano kao teška krađa, tri kao krađe i jedno kao utaja.

Tešićeva je dodala da je 12 ovih krivičnih djela bilo po nepoznatom počiniocu, četiri su rasvijetljena, a pet ukradenih vozila je pronađeno i vraćeno vlasnicima.

„Na osnovu aktivne Interpolove potrage oduzeto je jedno putničko vozilo, a pronađeno je 15 vozila otuđenih na području Kantona Sarajevo“, rekla je Tešićeva i dodala da je u proteklih devet mjeseci Centar izvršio 138 provjera posredstvom „ASF“ baze podataka Interpola.

Tešićeva je naglasila da su u proteklom periodu realizovane brojne akcije posredstvom pojačane aktivnosti policije na području cijelog Centra, a naročito na područjima opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Sokolac i Foča.

„S ciljem suzbijanja imovinskih delikata u vezi sa krađom putničkih vozila, policijski službenici Centra preduzimaće i dalje zajedničke aktivnosti sa ostalim organizacionim jedinicama MUP-a Republike Srpske, a sarađivaće i sa drugim policijskim agencijama iz BiH“, istakla je Tešićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare