Manifestacija „Principovi dani“ počeće u četvrtak

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Sedmodnevna tradicionalna manifestacija „Principovi dani“ u Istočnom Novom Sarajevu počeće u četvrtak, 24. juna, otvaranjem Likovne kolonije „Beli vuk“ u prirodnom amfiteatru na Tvrdimićima.

Otvaranje trećeg saziva Likovne kolonije predviđeno je za 19.00 časova, najavljeno je iz opštinske uprave.

U petak, 25. juna, od 18.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo je planirana promocija zbirke pjesama „Istočnik“ Nevene Milosavljević, a u subotu, 26. juna, promocija knjige „Ničiji vojnici“ Željka Pantelića sa početkom u 18.00 časova.

U nedjelju, 27. juna, od 20.00 časova u okviru „Principovih dana“ biće izvedena mondorama „Pesnik za pesnika“ u produkciji „NASTeatra“, a riječ je o autorskom projektu Ivana Perkovića.

U ponedjeljak, 28. juna, u 10.00 časova biće položeno cvijeće na grob Gavrila Principa na groblju Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo u Sarajevu, dok je za 12.00 časova najavljeno polaganje cvijeća na spomenik Gavrilu Principu u Istočnom Novom Sarajevu.

Istog dana u 18.30 časova predviđeno je otvaranje izložbe „Izdavačka djelatnost Matične biblioteke Istočno Sarajevo: 1997-2021“.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 19.00 časova biće održana svečana akademija o 25 godina postojanja i rada Matične biblioteke.

U utorak, 29. juna, od 20.00 časova je najavljen koncert muzičkog sastava „Fenečki biseri“, a završenog dana manfestacije, 30. juna, biće održana Konferencija beba sa početkom u 18.00 časova na Trgu Republike Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare