Mandić uputio protestno pismo ICMP-u

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić uputio je protestno pismo direktoru Međunarodne komisije za nestale /ICMP/ za zapadni Balkan Adamu Bojsu, u kojem izražava nezadovoljstvo odnosom ove institucije prema porodicama srpskih žrtava.

Ističući da pozdravlja gest specijalnog predstavnika EU u BiH Petera Sorensena, koji je juče sa ambasadorima posjetio mjesta ekshumacija u Buća potoku i Prijedoru, Mandić je zapitao Bojsa zašto i porodicama srpskih žrtava na sarajevskoj deponiji Buća potok nije dozvoljeno da zajedno sa visokim zvaničnicima prisustvuju toj posjeti, kao što je to omogućeno bošnjačkim porodicama u Prijedoru.

Mandić postavlja pitanje da li je to opstrukcija srpskih žrtava i tipična diskriminacija njihovih porodica?

“Bili smo uvjereni da ICMP nikada neće pribjeći tim metodama, međutim izgleda da smo prevareni i da je na djelu upravo opstrukcija i diskriminacija prema nama i našim žrtvama”, navodi Mandić.

Naglašavajući da je ovo protestno pismo uputio na zahtjev nezadovoljnih srpskih porodica, Mandić je naveo da od Bojsa očekuje pisani odgovor, ali i lični susret.

“Zamolio bih Vas da nađete slobodnog vremena i da me pozovete na ozbiljan i konstruktivan razgovor, pošto znam da Vas izvještavaju netačno i iskonstruisano, što šteti našoj dosadašnjoj veoma dobroj saradnji”, navodi se u Mandićevom pismu direktoru ICMP-a za zapadni Balkan.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments