Mandić: Šta je sa radovima na sarajevskoj deponiji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić upozorio je da “nema ništa” od najavljivanih velikih radova na ekshumaciji na sarajevskoj deponiji gdje se, kako se pretpostavlja, nalaze posmrtni ostaci stradalih sarajevskih Srba.

Mandić u otvorenom pismu podsjeća da je glavni tužilac BiH Goran Salihović najavio da će na iskopavanjima na deponiji biti angažovana mašinerija Oružanih snaga BiH, a da trenutno radi samo jedna mala mašina.

On je zapitao šta su našli istražioci Tužilaštva BiH na svoje četiri mikro lokacije na deponiji, određene na osnovu satelitskih snimaka, naglašavajući da se upropaštava lokacija koju je otkrilo Udruženje zajedno sa istražiocima Instituta za nestala lica BiH na čelu sa Milutinom Mišićem.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo BiH nikad nije dostavilo informaciju odakle je dovezena zemlja na lokaciju u Bulevaru Meše Selimovića na Alipašinom polju na kojoj su pronađeni posmrtni ostaci.

“Tužilaštvo BiH je obećalo istragu, ali samo obećalo, i ništa više. Zbog čega glavni tužilac BiH ne smije da pokrene istragu protiv Mirsada Kebe i Amora Mašovića? Zbog čega ne smije da sasluša predstavnike investitora i izvođača radova? Zbog čega nisu uzeti koštani uzorci koji su nađeni u nastavku ekshumacije na toj lokaciji?”, pita Mandić.

On je poručio Salihoviću da “skupi snage i iskoči iz ljušture stranke” i počne konačno da radi kao pravi tužilac BiH i da predstavlja sve građane BiH.

“Ukoliko nemaš snage za takav potez onda skupi hrabrosti i podnesi neopozivu ostavku na to radno mjesto”, poručio je Mandić Salihoviću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments