Maloljetnik lišen slobode, za ostalim se traga

4

Pripadnici Jedinice žandarmerije Pale lišili su slobode jedno lice, za koje se sumnja da je noćas oštetilo tuđu imovinu na području ove lokalne zajednice, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Iz policije su naveli da će lice koje je lišeno slobode biti kriminalistički obrađeno, dok se za ostalim počiniconima traga.

„S obzirom da je riječ o maloljetnim licima, prema njima će ići poseban postupak“, istakli su u policiji.

Policiji na Palama oko 1.00 čas prijavljeno je da više nepoznatih lica čupaju sadnice i bacaju klupe u fontanu u Olimpijskom parku.

Počupane su dvije sadnice, razbijena dva staklena portala na poslovnici kompanije „M:tel“ i prevrnut frižider za sladoled.

Četiri maloljetnika polomila sadnice i klupe

U opštini Pale su četiri maloljetna lica polomila zasađeno drveće, klupe, portale i kameru video-nadzora na objektu firme, te oštetili frižider ispred kioska, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon što je juče oko jedan čas iza ponoći prijavljeno da više maloljetnih lica u Ulici 4. jun lome sadnice drveća, policija je na licu mjesta zatekla i uhapsila sedamnaestogodišnje lice sa Pala.

Uviđajem je konstatovano da su četiri maloljetna lica izvršila krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Obaviješten je tužilac za rad sa maloljetnim licima Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a prema maloljetnim licima postupaće se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnim licima u krivičnom postupku Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve dok se ovakav ološ DEBELO ne kazni (po svim osnovama), ove pojave će biti uobičajene!
Otkud maloljetnici vani u 1 sat noći?
Najstrožom kaznom treba udariti po džepu roditelje, čija su maloljetna djeca u ovo doba van kuće. Užas!

Nema od te ljubavi nista. Ovakvi obicno dolaze iz nesredjenih porodica koje su i same socijalni slucajevi. Go se ne skida, pa novcanu kaznu ionako nemaju od cega platiti.Treba policiji dati ovlastenje da mlavi bagru. Jedino taj jezik razumiju. Obojiti u crveno, pa u plavo, i onda ce to imati nekog efekta. Sve do tad – bice ovako. Obraza nemaju, jer ih roditelji nisu naucili sta je to. Guzici se ne boje jer nam je policija slovom zakona ustrojena. Roditelje ne mozemo promijeniti, ali policiju mozemo. Zato, peticija da policija moze da primjenjuje silu u vaspitne svrhe, pa da vidis reda.

Upravo tako.. Sta njemu znaci jos jedna kazna kad on ima nabesano 5 hiljada, a tata mu ima nabesano ko zna koliko. Nema od toga… Siroma’ u glavi… Zato pendrek…

Nema dovoljno policajaca na Palama koliko imamo „slučajeva“, a bogami ni policajci nam nisu mnogo bolji… Sreća pa imamo par kamera da snimi ove vandale, narkomane, švercere, vozače što divljaju po našim ulicama. Još kad bi ko od njih bio kažnjen… Sigurnije sam se osjećao bio na Palama tokom rata, bez pretjerivanja.