Mališani crtali svom gradu

0
Mališani crtali svom gradu

ZVORNIK – Manifestacijom „Crtamo svom gradu“, koju su danas na asfaltu glavne gradske ulice Svetog Save u Zvorniku realizovali mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“, počelo je obilježavanje 21. maja – Dana grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da tradicionalno najmlađi Zvorničani započinju realizaciju višednevnog programa.

„Svake godine baš na ovaj način počinjemo obilježavanje Dana grada. Ovi mališani su naša i budućnost ovog grada, oni daju svoj doprinos svečanosti povodom Dana grada izražavajući svoju maštu crtanjem po asfaltu glavne gradske ulice“, rekao je Stevanović.

Ističući da je neophodno stvarati najbolje uslove za rast, razvoj, odrastanje i učenje mladih ljudi, Stevanović je naglasio da grad ne čine gradonačelnik, odbornici Skupštine grada, nego mladi i ljudi koji u njemu žive i treba im dati šansu da pokažu šta sve znaju i mogu.

On je rekao da je ove godine program povodom obilježavanja Dana grada, koji će biti realizovan do 27. maja, dosta bogat i raznovrstan kako bi zadovoljio sve ukuse.

„I ove godine imamo brojne događaje za sve sugrađane, koji čine život ovog grada. Trudimo se da svake godine program bude bolji i raznovrsniji, a ono što je bitno jeste da su ove manifestacije prepoznatljive i znače puno za afirmaciju našeg grada i njegovih građana“, naglasio je gradonačelnik.

Direktor vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da mališani, crtanjem u glavnoj gradskoj ulici, pokazuju ljubav prema svom gradu i odužuju se za sve ono što njihov grad čini za njih.

„U ovoj manifestaciji učestvuje oko 250 djece iz 11 grupa. Oni su pokazali koliko su kreativni i koliko znaju. NJima je ovo uvijek zabavno, crtaju i igraju se, a podjednako u ovom prizoru uživaju i svi sugrađani“, rekao je Stanković.

U okviru obilježavanja Dana grada, danas će u Domu omladine Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina izvesti lutkarsku predstavu „Trapavi zmaj“.

U Zvorniku će do 27. maja biti održano više kulturnih, muzičkih i sportskih saržaja, povodom 21. maja–Dana grada Zvornika.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare