Mališane oduševila predstava „Miki i mini“

0
Mališane oduševila predstava

SOKOLAC – Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ i Narodna biblioteka Sokolac u saradnji sa Pozorištancem „Maslačak“ iz Bijeljine organizovali su predstavu za 90 mališana – djece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta iz ovog mjesta.

Direktor Ustanove za kulturu Irena Šućur rekla je da Sokocu nedostaje Dom kulture i kino-sala, pa ovakve predstave i slične programske sadržaje već nekoliko godina organizuju zahvaljujući razumijevanju drugih ustanova.

On je istakla da se svaki put povećava broj djece zainteresovane za predstave, pa su ovaj put, za deveto gostovanje Pozorištanceta „Maslačak“ sa predstavom „Miki i Mini“ obezbijedili prostoriju na Visokoj školi za uslužni biznis.

„Predstave su edukativnog tipa, imaju pozitivnu simboliku i prilagođene su za djecu tog uzrasta. Večeras su to bili omiljenim likovi Miki i Mini u raspravi sa zlom vješticom“, navela je Šućurova.

Glumac Pozorištanceta „Maslačak“ Marko Toljević rekao je Srni da su djeca na Sokocu divna publika i da su došli u velikom broju.

„Djeca su najiskrenija publika, oni ne kriju svoja osjećanja, pa ako uspijete da ih zabavite, znate da ste zanimljivi. Večeras smo u tome, sudeći prema njihovim reakcijama, uspjeli“, naveo je Toljević.

Iz Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ najavili su da će već krajem februara isto pozorištance na Sokocu odigrati predstavu „Patrolne šape“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments