Mali Aleksandar smješten na kliniku „Švabing“ u Minhenu

0
Mali Aleksandar smješten na kliniku

ZVORNIK – Jednogodišnji Aleksandar Gajić iz Glumine kod Zvornika, koji boluje od agresivnog tumora na malom mozgu, smješten je na Kliniku „Švabing“ u Minhenu, rekao je danas Srni dječakov otac Željko Gajić.

„Aleksandrovo stanje se pogoršalo jer se tumor vratio na nezgodno mjesto i ne može biti hirurški odstranjen, već će liječenje biti nastavljeno terapijama“, rekao je Željko i dodao da će, kako je obaviješten, Aleksandar sutra početi da prima terapije da bi se vidjelo kako reaguje na njih.

On kaže da ne zna kakve su prognoze, ali da se nada da će sve biti u najboljem redu.

Željko je podsjetio da je do sada prikupljeno 50.000 evra i da je taj iznos odmah uplaćen klinici u Minhenu.

„Aleksandar ne bi bio primljen da nije uplaćen novac. Dali su nam rok od jednog dana da im dostavimo uplatu iz banke da je novac legao na račun Klinike“, rekao je Željko i napomenuo da će liječenje trajati dok bude novca.

On je podsjetio da je za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra potrebno 391.100 evra, koliki je bio predračun, i izrazio nadu da će cijena liječenja ostati ista iako se tumor vratio.

Željko je rekao da je kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika namjenski uplatio 20.000 KM za Aleksandrovo liječenje.

„Obavijestili su me danas iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da su donijeli rješenje o uplati 100.000 KM na ime liječenja Aleksandra“, naveo je Željko.

On kaže da je iz Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu obaviješten da još zvanično nisu počeli sa radom, ali da će ubrzati proceduru da bi se uključili u akciju pomoći za Aleksandrovo liječenje.

Željko je podsjetio da je pokrenut i humanitarni broj „M:tela“, „BH telekoma“ i „HT eroneta“. On je pozvao sve koji žele da pomognu da pozovu broj koji se nalazi na stranici „Za život malog Aleksandra“, te zahvalio svima koji su izdvojenim sredstvima pomogli u liječenju malog Aleksandra.

Od 1. januara u funkciji je humanitarni broj „M:tela“ 1415. Pozivom na ovaj broj daruje se jedna KM za Aleksandrovo liječenje.

Korisnici „HT Eroneta“ mogu pozivom na broj 092 880 824 darovati jednu KM, a „BH telekoma“ na broj 090 291 046 mogu darovati dvije KM u istu svrhu.

Pomoć iz BiH može se uplatiti na žiro račun 562-003-81433983-77 na ime Željko Gajić, a uplate iz inostranstva na IBAN BA: 395620038143424761
SVIFT BIC: RAZBBA22.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare