Malešević: Mladi moraju biti prioritet

0

ISTOČNO SARAJEVO – Mladi moraju biti prioritet lokalnih zajednica, ukoliko one žele da opstanu i da se razvijaju, izjavila je pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Branka Malešević.

Mladi iz opština Pale, Istočna Ilidža, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica i Višegrad sinoć su na Palama razgovarali o svom položaju u ovim lokalnim zajednicama. Više od 50 mladih iz devet omladinskih organizacija ukazali su na problem nedostatka prostora za odvijanje njihovih aktivnosti u slobodno vrijeme.

Maleševićeva je rekla Srni da problem predstavlja i nedostatak sredstava u budžetima lokalnih zajednica koja su namijenjena za ovu populaciju.

„S obzirom da nijedna od ovih lokalnih zajednica nema omladinski centar u kojima bi mladi kvalitetnije provodili slobodno vrijeme, te imali mogućnost i za različite vidove obrazovanja i bolju informisanost, Ministarstvo planira da u narednom periodu pomogne omladinskim organizacijama u njihovom pokretanju“, dodala je Maleševićeva.

Sastanak na Palama održan je u saradnji sa Omladinskim savjetom Republike Srpske i Ministartstvom za porodicu, omladinu i sport Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare