Maj u znaku Milutina Milankovića

0

MILIĆI – Srednjoškolski centar /SŠC/ „Milutin Milanković“ u Milićima organizovaće tokom maja manifestaciju pod nazivom „Dani Milutina Milankovića“, koja bi u narednim godinama trebalo da postane tradicionalna.

Direktor SŠC Radomir Madžarević rekao je danas Srni da su u završnoj fazi pripreme za manifestaciju u čast velikog srpskog naučnika, po kojem je škola dobila i naziv, te da veliku podršku u organizaciji škola ima od Kompanije „Boksit“ iz Milića.

„Planirano je da manifestacija traje od 15. maja do 30. maja. U tom periodu biće na programu različiti kulturno-zabavni i sportski sadržaji i vjerujem da će naši građani uživati u programu“, rekao je Madžarević.

Manifestacija će, prema programu, biti otvorena 15. maja akademijom na kojoj će učestvovati i predstavnici beogradskog Udruženja „Milutin Milanković“, koji će predstaviti naučni rad Milutina Milankovića.

U okviru manifestacije „Dani Milutina Milankovića“, planirano je i gostovanje Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, smotra kulturno-umjetničkih društava iz Zvornika, Vlasenice, Šekovića i Milića, te koncert poznatog Orkestra harmonikaša iz Ugljevika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare