Magla sakrila jezera na Zelengori

0

Gusta magla i kiša spriječili su učesnike tradicionalne akcije „Jezera Zelengore“ da obiđu sve gorske oči na ovoj planinskoj ljepotici, pa se akcija završila danas povratkom planinara sa Orlovačkog jezera, gdje je bio stacioniran bazni kamp.


Planinare je lijepo vrijeme poslužilo samo u petak, kada se moglo i kupati u Orlovačkom jezeru, a u subotu su, od planirana tri, uspjeli da obiđu samo jedno jezero, nakon čega su morali da se vrate u kamp.

Novosađanka Sanja Štefan kaže da je prvog dana uživala u kupanju u jezeru i branju borovnica, malina i jagoda.

„Ujutro je osvanulo sa gustom maglom, ali smo bili uporni i krenuli smo u obilazak jezera. Došli smo do Jugovog jezera i pošli ka Kotlaničkom, kada smo zbog jake kiše i magle morali da skratimo turu, a i danas je bilo nemoguće da se popenjemo na Uglješin vrh, tako da nismo išli ni na Donje bare“, kaže Štefanova.

Nenad Furtula i Milena Petrović iz Bijeljine, koji su prvi put bili na Zelengori, oduševljeni su onim što su stigli da vide prvog dana akcije.

„Magla nas je zaustavila, a nije nam pomogao ni dži-pi-es, pa smo morali da odustanemo“, rekao je Furtula.

„Ostaje žal što nismo vidjeli sva jezera i zato ćemo se vratiti prvom prilikom“, istakla je Petrovićeva.

Sekretar fočanskog Planinarskog društva „Zelengora“ Dejan Lučić kaže da se moralo odustati i od pješačenja na jezero Donje bare, gdje je planinare danas čekao ručak.

„Trebalo je da se sastanemo sa učesnicima manifestacije `Dani borovnice`. Nadam se da planinari nisu ostali gladni, jer su oni uvijek spremni za nepredviđene okolnosti“, rekao je Lučić.

U akciji je učestvovalo više od 50 planinara iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Bijeljine, Gacka, Kalinovika i Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare