Lukač: MUP Srpske – garant bezbjednosti Republike i njenih građana

0

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske garant je bezbjednosti Srpske i svih njenih građana, poručio je danas resorni ministar Dragan Lukač.

„MUP Republike Srpske je ogromna snaga koja može da se nosi sa svim zadacima i svim izazovima“, rekao je Lukač danas novinarima u Centru za obuku policije u Zalužanima kod Banjaluke, gdje je prisustvovao obilježavanju 4. aprila – Dana policije i 30 godina rada republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

On je naveo da je Policija Srpske spremna, obučena i opremljena za sve moguće izazove, a sve s ciljem zaštite bezbjednosti građana Srpske i njihove imovine.

Lukač je rekao da MUP Srpske s tim ciljem nastavlja da školuje, oprema i obučava policiju Srpske.

„Naš zadatak je da održavamo mir u ovoj zemlji, bezbjednost na svim nivoima, da garantujemo bezbjednost našim građanima i svima koji kao turisti ili gosti dođu u Republiku Srpsku. Policija Srpske će nastaviti na tom kursu s ciljem očuvanja mira i bezbjednosti u Srpskoj i BiH“, poručio je Lukač.

Lukač je naveo da su se u Vladi Republike Srpske vodili određeni razgovori o potrebi izmjena određenih zakonskih rješenja s ciljem povećanja bezbjednosti policije Srpske.

„Formiraćemo u narednom periodu stručne timove od stručnih i naučnih radnika koji se bave ovom tematikom i ljudi iz regiona koji imaju iskustva u ovoj oblasti, da bi dobili što bolja zakonska rješenja“, rekao je Lukač.

On kaže da će Vlada ova zakonska rješenja na kraju uputiti na usvajanje u Narodnu skupštinu Srpske, te da će o svim izmjenama javnost biti obaviještena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare