Lukač: Helikopterska jedinica doprinijeće bezbjednosti građana

0

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da će helikopteri Helikopterske jedinice ovog ministarstva značajno doprinijeti bezbjednosti građana, te biti od koristi u zbrinjavanju povrijeđenih i gašenju požara.

Lukač , koji je prisustvovao predstavljanju ova dva helikoptera u Centru za obuku MUP-a Srpske, rekao je da su helikopteri u sastavu Specijalne antiterorističke jedinice, te da će doprinijeti brzoj intervenciji u u različitim situacijama.

„Ovi helikopteri biće zvanično u upotrebi na prostoru BiH. U interesu svih građana jeste da imamo helikoptersku jedinicu MUP-a, koja može da pomogne svim građanima, posebno kada su elementarne nepogode, gašenje požara, te u medicinske svrhe“, rekao je Lukač.

On je naveo da je riječ o dva ruska helikoptera marke „Ansat“, koji su ranije isporučeni, te da je prvi registrovan nakon svih provjera, obuka pilota, tehničara, a da je od danas zvanično u upotrebi.

„Ovaj helikopter ima medicinski modul, te će biti u mogućnosti da transportuje povrijeđene i bolesne, pa čak i iz nepristupačnih područja, a očekujemo uskoro i isporuku opreme sa podesnim teretima, to jeste sa mogućnostima gašenja požara“, rekao je Lukač.

On je dodao i da se treći helikopter, koji je uz ova dva kupljen od Rusije, očekuje da bude isporučen u januaru sljedeće godine.

Lukač je izrazio nadu da će građani pozdraviti ove aktivnosti MUP-a Srpske, te napomenuo da će uz Helikopterski servis Srpske, građanima za hitne intervencije biti na usluzi i Helikopterska jedinica MUP-a Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare