Lukač: Grad ima najbolje rezultate

0
Lukač: Grad ima najbolje rezultate

ZVORNIK – Direktor Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske Mirjana Lukač istakla je u razgovoru sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem da je Zvornik mnogo odmakao u odnosu na druge gradove i opštine u Srpskoj kada je riječ o dosadašnjoj saradnji i rezultatima postignutim u oblasti kojom se bavi ovaj centar.

„Kada je riječ o gradu Zvorniku i njegovoj Komisiji za ravnopravnost polova i svih akcionih planova koje su ovde donosili, mogu reći da unazad sedam-osam godina Zvornik ima najbolje rezultate“, navela je Lukačeva u Zvorniku.

Ona je dodala da je u Zvorniku bilo najviše specifičnih akcija, i sa ženama i sa muškarcima, sa konkretnim vidovima različitih vrsta pomoći, poput zdravstvene zaštite i drugih.

Lukačeva je podsjetila da u Zvorniku Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske sprovodi obuku za subjekte zaštite na lokalnom nivou vlasti sa ciljem jačanja multisektorskog odgovora na nasilje na ženama i u porodici.

„Organizovali smo edukativnu radionicu za službenike koji rade na poslovima, a koji se odnose na porodično nasilje i rodno zasnovano nasilje, a to su predstavnici centara za socijalni rad, pedagozi i psiholozi iz škola, predstavnici policije i drugi“, rekla je Lukačeva.

Ona je istakla da su ove radionice, koje se organizuju širom Republike Srpske, dobro posjećene što je veoma značajno, a predavači su profesori sa Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, sa Odsjeka za socijalni rad.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović naglasio je podršku koju Gradska uprava pruža Komisiji za ravnopravnost polova, kao i DŽender centru.

„Gradska uprava budžetski podržava rad naše komisije, kao i sve projekte koje ova komsija u okviru svoje nadležnosti sprovodi“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, smatram da Komisija edukativno radi sa ciljnim grupama, a to je, za sada, ženska populacija koja živi na selu.

„Drago mi je kada se rade i besplatni zdravstveni pregledi, a imali smo i projekat gdje smo zainteresovanim ženama na selu omogućili podizanje voćnih zasada. Ove godine su to malinjaci, a naredne godine će biti nešto drugo“, napomenuo je Stevanović.

On je dodao da Gradska uprava Zvornik podržava i sve akcije Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare