Lučić: Učiniti sve da ne dođe do širenja zaraze u školama

0

Gradska uprava Istočno Sarajevo spremna je da pomogne u organizaciji nastave u školama u uslovima pandemije, jer je veoma važno da na odgovarajući način prevaziđemo eventualne izazove koji nas mogu očekivati na početku školske godine, rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić tokom razgovora sa direktorima Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva Borisom Brajovićem i SŠC „Istočna Ilidža“ Brankom Kovačević.

Lučić je rekao da će predstavnici Gradske uprave nastojati da, ukoliko bude potrebe, dogovore sa prevoznicima da autobuski red vožnje bude prilagođen učenicima koji koriste gradski prevoz.

„Konstatovali smo da svi zajedno treba da ponesemo dio odgovornosti za normalno funkcionisanje nastavnog procesa u drugačijim, izmijenjenim uslovima, te da učinimo sve da ne dođe do širenja zaraze u školama“, naglasio je Lučić, te najavio da će razgovarati i sa direktorima srednjih škola iz opština Pale i Sokolac.

On je dodao da je Gradska uprava spremna da pruži svaku vrstu pomoći i podrške rukovodstvu škola, nastavnicima, roditeljima i učenicima, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Direktori srednjih škola informisali su predsjednika Skupštine grada da su preduzete sve potrebne preventivne mjere u školama, te da su sve škole dobile odgovarajuća uputstva o načinu rada u uslovima pandemije.

Nastava u srednjim školama na području Istočnog Sarajeva počeće u utorak, 1. septembra. Časoviće će trajati po 20 minuta, a rad će biti organizovan u više grupa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare