Lučić: Konstitutivna sjednica krajem februara ili početkom marta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana krajem februara ili početkom marta, rekao je Srni predsjednik gradskog parlamenta Miroslav Lučić.
Lučić je naglasio da je Skupština opštine Istočna Ilidža juče završila proces oko izbora odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo, što su ostale opštine u sastavu grada već uradile, i na taj način je završen proces delegiranja odbornika iz gradskih opština.

„Ovih dana će zasjedati Centralna izborna komisija /CIK/ BiH i donijeti konačnu odluku o dodjeli mandata“, rekao je Lučić.

On je podsjetio da Skupština grada ima 31 odbornika, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarajevo pet, te Trnovo i Istočni Stari grad po tri odbornika.

Lučić naglašava da kao predsjednik sadašnjeg saziva Skupštine po Zakonu o lokalnoj samoupravi ima rok od 30 dana da sazove konstitutivnu sjednicu Skupštine grada nakon što CIK BiH objavi imena 31 odbornika.

Prema njegovim riječima, u međuvremenu će biti izvršene konsultacije oko skupštinske većine i gradskih funkcija.

„Kako stvari stoje, skupštinska većina će biti formirana od stranaka koje su okupljene oko SDS-a u Savezu za promjene. Tu mislim, prije svega, na PDP“, naglasio je Lučić.

On je rekao da ne bi govorio o imenima eventualnih kandidata za gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, predsjednika i potpredsjednika Skupštine, jer je to stvar političkog dogovora između članica Saveza za promjene.

Lučić se nada da će ta saradnja biti nastavljena kao i do sada, s obzirom na korektna i pozitivna iskustva. „Mislim da će dogovori između SDS-a i koalicionih partnera biti ispoštovani“, kaže on.

Savez za promjene je u predizbornoj kampanji potpisao sporazum kojim je predviđeno da gradonačelnik Istočnog Sarajeva bude iz PDP-a.

Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je Srni da je ova partija na proteklim lokalnim izborima podržala SDS u šest opština Grada Istočno Sarajevo, a zauzvrat imaju potpisan koalicioni sporazum u kom mjesto gradonačelnika pripada PDP-u.

Ni on nije želio da govori o imenima, ističući da će narednih dana biti održana sjednica Gradskog odbora PDP-a na kojoj će sve biti precizirano.

Brčkalo je istakao da će u novom sazivu Skupštine grada većinu od 17 odbornika činiti Savez za promjene, a u opoziciju će činiti 14 odbornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare