Lopatić: Sve intenzivniji razvoj avanturističkog turizma

0

Turistička organizacija Istočno Sarajevo na 40. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma predstaviće mogućnosti zimskog turizma, ali i ribolovni i avanturistički turizam, koji se na ovom području sve intenzivnije razvija, rekao je predstavnik ove organizacije Predrag Lopatić.

„Mnogo je onih koji žele da se oprobaju u avanturi. Postoje organizovani klubovi tako da svi koji imaju želju a nisu probali mogu da to urade na prostoru Istočnog Sarajeva“, rekao je Lopatić novinarima na Beogradskom sajmu.

On je istakao da je na Jahorini ove godine više nego dovoljno snijega i ocijenio da će, prema preliminarnim rezultatima, ovo biti jedna od rekordnih sezona, „ako ne i rekordna i po broju dolazaka, i noćenja i prodatih ski-pasova, a i naravno u ukupnom turističkom prometu“.

Prema njegovim riječima, Turistička organizacija Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina na reprezentativnom štandu Republike Srpske u Hali četiri Beogradskog sajma predstavljaju se zajedno sa udruženjem hotelijera Jahorina, a pridružili su im se i neki vlasnici privatnih kuća.

Govoreći o turističkoj ponudi, Lopatić je posebno istakao novu manifestaciju „Egzit festival“ koji će biti održan na Jahorini od 15. do 18. marta, a za početak iduće godine planirana je Olimpijada mladih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments