Lončarević: Planiramo priširenje usluga Doma zdravlja

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Odbora za zdravlje opštine Višegrad Goran Lončarević rekao je danas nakon sastanka, koji je održan u opštini da je plan Odbora da u narednoj godini prošire usluge Doma zdravlja s ciljem poboljšanja zdravstvenog sistema u ovoj lokalnoj zajednici.
“Jako sam zadovoljan dinamikom rada i to ne bi mogli bez podrške lokalne zajednice, prije svega načelnika opštine Višegrad i razumijevanja za naše probleme. Dom zdravlja je prepoznat kao proaktivan Dom zdravlja. Mi nudimo rješenja, ideje, projekte, planove i za sve ono što tražimo imamo dobru argumentaciju i samo nastojimo da uposlimo naše kapacitete”, istakao je Lončarević.

On je dodao da Dom zdravlja ima Centar za mentalno zdravlje koji je projektovan za cijelu regiju, Centar za bazičnu rehabilitaciju i ima specijalističke službe i specijaliste koji mogu da rade razne poslove.

“Proširili smo i planiramo da proširimo obim usluga i u 2019. godini. Mislim da će Ministarstvo zdravlja i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i lokalna zajednica prepoznati našu aktivnosti i želju da idemo naprijed, da se usavršavamo, osposobljavamo i da ponudimo što više usluga”, rekao je Lončarević.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je veliki broj ideja koje se odnose na poboljšanje rada Doma zdravlja sprovedeno u djelo s ciljem da se poboljšaju zdravstvene usluge.

“Nabavili smo novo sanitetsko vozilo, pomogli smo finansijski da se zatvori kreditno dugovanje od 70.000 KM, a iz budžeta izdvajamo sredstva za rad ove ustanove”, istakao je Đurević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments