Ljuboje: “Infoteh-Jahorina” na visokom stručnom nivou

0

Dekan Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran LJuboje izjavio je Srni da je 13. međunarodni naučno-stručni simpozijum iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija “Infoteh-Jahorina” održan na visokom stručnom nivou, u prisustvu oko 300 učesnika iz sedam država.

“Izloženo je oko 95 odsto radova od planiranih 250, od čega 221 stručno-naučni i 29 studentskih radova o temama iz oblasti računarskih sistema i softvera, komunikacionih sistema i tehnologije, energetskih i proizvodnih sistema, sistema upravljanja i elektronskkih sistema”, naveo je LJuboje.

Prema njegovim riječima, sesijom studentskih radova danas je praktično okončan rad simpozijuma.

On je naglasio da su veliku pažnju učesnika simpozijuma privukla dva okrugla stola o temama “Sistemi upravljanja energijom i standard ISO/IEC 50001” i “Sigurnost informacija i standard ISO/IEC 27001”, kao i plenarna sjednica posvećena obilježavanju 160 godina od rođenja naučnika Mihajla Pupina.

Tokom trodnevnog rada bila je organizovana i tematska sesija “Modelom upravljani razvoj softvera”, a studentska organizacija ETF-a “Istek” organizovala je međunarodnu razmjenu studenata.

LJuboje je najavio da će sljedećeg mjeseca ETF Univerziteta u Istočnom Sarajevu objaviti Zbornik radova “Infoteh-Jahorina 2014”.

Organizator simpozijuma je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz pomoć srodnih fakulteta iz Banjaluke, Novog Sada, Beograda, Niša i Podgorice.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments