Ljevnaić: Želimo da na Jahorinu dovedemo „Evropa kup“

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da članovi Uprave ovog centra žele da predstavljanjem Jahorine na 51. Internacionalnom Ski-kongresu u Grčkoj na najbolji način konkurišu za održavanje „Evropa kupa“ na Jahorini.

Iz Centra je saopšteno da na ovom skupu, od 13. do 19. maja, učestvuje oko 1.100 predstavnika iz 80 različitih zemalja svijeta.

„Naišli smo na veliku podršku čelnika Međunarodne skijaške federacije /FIS/. Uvjerili smo se da su i oni upoznati o pozitivnim promjenama na Jahorini. Svima smo predočili da, osim prelijepe planine, sjajnih hotela i odličnih ljudi, dobrih domaćina, imamo najveću želju, od svih kandidata, da dovedemo `Evropa kup` na Jahorinu“, istakao je LJevnaić.

On je izrazio uvjerenje da će kup bit realizovan na najbolji način uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

„Želimo da iskoristimo prednosti koje imamo, a to su: oprema od EJOF-a, blizina međunarodnog aerodroma, dobra infrastruktura, novi sistem za vještačko osnježavanje i naše znanje i iskustvo u ovom poslu. Vjerujem da će Jahorina biti lider u ovom dijelu Evrope, jer ove prednosti malo ko ima“, naglasio je LJevnaić.

On je naveo da je razmatrana i homologacija novih skijaških staza na Jahorini.

Po povratku sa konferencije, krajem maja, najavljen je kontrolni obilazak planine od tehničkih delegata FIS-a, nakon čega će Olimpijski centar biti bogatiji za još četiri homologacije na novouređenim stazama.

Osim članova Uprave Olimpijskog centra „Jahorina“, na konferenciji u Grčkoj učestvuju i predstavnici Skijaškog saveza BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare