Ljevnaić: Zajedničkim snagama realizovati uspješnu sezonu

1

Operativni tim za pripremu nove zimske sezone na Jahorini konstatovao je na današnjem sastanku da se samo zajedničkim snagama može realizovati uspješna predstojeća turistička sezona.
`
Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici institucija i preduzeća uključenih u realizaciju projekata na Jahorini, razgovarano je o obezbjeđivanju uslova za rad ski-centra, medicinske pomoći, prisustva policije, komunalne policije, inspekcijske kontrole, čišćenja puta, naplate parkinga, do nesmetanog obezbjeđenja električne energije, rasvjete i vode na planini.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić pohvalio je prisutne za odličnu saradnju koju su imali do sada, ističući da se ne smije dozvoliti da u toku nove sezone bude iznenađenja i da moraju ići korak unaprijed, te zajedničkim snagama realizovati još jednu uspješnu zimsku sezonu.

„Za ovu zimu smo pripremili mnogobrojne novitete – dva ski-lifta, potpuno novi snoubord park, stazu za sankanje, novu rasvjetu za noćno skijanje, šank na otvorenom kod Olimpijskog bara i sistem osnježavanja koji smo nadogradili“, izjavio je LJevnaić novinarima nakon sastanka.

On je dodao da je izuzetno značajna i implementacija najmodernijeg sistema osnježavanja „snoufaktori“ koji vrši proizvodnju vještačkog snijega u svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha, te će gostima Jahorine dati dodatnu, maksimalnu sigurnost u snijeg tokom cijele zimske sezone.

LJevnaić je rekao da je na sastanku bilo riječi o promociji Jahorine koja je važan segment jedne turističke destinacije ozbiljnih razmjera.

Prema njegovim riječima, velika sredstva su uložena u Jahorinu i bitno je da u toku zimske sezone svi funkcionišu spremno i organizovano.

Šef kabineta ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dušan Milošević ističe da svi predstavnici relevantnih institucija osjećaju određenu dozu odgovornosti prema ulaganjima institucija Republike Srpske u rad Olimpijskog centra „Jahorina“.

„Vlada Republike Srpske je 2017. godine donijela odluku kojom je proglasila Olimpijski centar `Jahorina` preduzećem od strateškog značaja i od tada kreće talas investicija koje su dovele do toga da je olimpijska ljepotica Jahorina destinacija broj jedan u regiji“, istakao je Milošević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su na sastanku predstavnici svih institucija istakli spremnost da odgovore svom zadatku kako bi pružili najkvalitetnije usluge gostima na Jahorini.

On je naveo da je cilj sastanka bio da se sagledaju loše tačke, šta je urađeno do sada i šta se može uraditi za 15 dana do početka zimske turističke sezone.

Jugović je istakao da su usluge na ovoj planini iz sezone u sezonu sve bolje jer se radilo intenzivno zahvaljujući menadžmentu Olimpijskog centra „Jahorina“ i Vladi Republike Srpske koja je ulagala sredstva.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da je učesnike operativnog tima pred početak zimske turističke sezone informisao o stanju bezbjednosti na području Jahorine koje je stabilno i zadovoljavajuće u svim segmentima.

„Policijska uprava Istočno Sarajevo već je preuzela niz planskih aktivnosti kada je riječ o obezbjeđenju zimske turističke sezone. Policijska stanica Jahorina, koja je otvorena prije godinu dana, opravdala je očekivanja i pokazala osnovnu funkciju policije da svim gostima i turistima koji posjete Olimpijski centar `Jahorina` stvore osjećaj sigurnosti“, konstatovao je Šehovac.

Zamjenik načelnika opštine Trnovo LJiljana Milić rekla je da je bilo primjedbi kada je riječ o čišćenju planine i naplati parkinga na trnovskom dijelu Jahorine, koje će nastojati da otklone.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

A plate radnicima vece od minimalca?