LJevnaić: Od ski-centra „Igrišta“ zavisiće najmanje 2.000 radnih mjesta

0

Olimpijski centar „Jahorina“ će u ski-centru „Igrišta“ kod Vlasenice zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od njegovog rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta, izjavio je direktor Olimpijskog centra Dejan LJevnajić.

Radove na skijalištu „Igrišta“ danas su sa LJevnaićem posjetili premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjedik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Radovi su počeli prije nešto više od mjesec dana, a danas je definisana trasa gasifikacije ski-centra „Igrišta“, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

LJevnaić je rekao da postoji velika šansa da se na Igrištima napravi najbolji i najmoderniji ski-centar u širem regionu.

„Ski-staze gradimo po FIS standardima s ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli“, istakao je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, ovaj kraj će imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski-centra, što se može vidjeti i na primjeru Jahorine prethodnih godina.

„Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar, ćemo u poslovnoj jedinici `Igrišta` zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta“, ukazao je LJevnaić.

LJevnaić je dodao da je Vlada Republike Srpske, prevođena Viškovićem, prepoznala značaj, usvojila projekat i obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, a veliku zahvalnost duguje i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

Na ski-centru „Igrišta“ planirana je izgradnja dvije ski-staze, žičare, sistem za osnježavanje koji će garantovati najmanje 120 snježnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip lajna, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski-centra.

Ovo će biti ski-centar idealan za dnevne i vikend turiste, a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare