Ljevnaić: Nerealno smanjenje cijene sezonskog ski-pasa

5

Direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejan LJevnaić informisao je danas predstavnike „grupe ljubitelja planine“, koja je internet peticijom zatražila smanjenje cijene sezonskog ski-pasa od oko 900 KM, o razlozima zbog kojih je to smanjenje nerealno.

LJevnaić je nakon sastanka na Jahorini Srni rekao da je postignut visok stepen razumijevanja uz uvažavanje argumentacije sa obje strane.

On je dodao da će u narednom periodu biti održan još jedan sastanak za koji se nada da bi mogao dati neke konkretnije rezultate.

„Mislim da su oni razumjeli naš položaj i zašto su cijene sezonskog ski-pasa podignute. Objasnili smo im da se u izradu cjenovnika uračunavaju troškovi od 95 odsto, a da dobit iznosi svega pet odsto, te da bi svako smanjenje cijena vodilo preduzeće u siguran gubitak“, pojasnio je LJevnaić.

On je napomenuo da su predstavnici „grupe ljubitelja planine“ tokom sastanka predložili načine na koji se može povećati dobit OC „Jahorina“, a da se istovremeno smanje cijene ski-pasa.

LJevnaić je rekao da su ti prijedlozi dobri, ali istovremeno neostvarivi jer nisu u skladu sa zakonom.

„Smanjenja cijena karata sigurno neće biti jer ne možemo donijeti odluku koja će firmu odvesti u siguran gubitak i nemogućnost izmirenja finansijskih obaveza“, naveo je direktor OC „Jahorina“.

On je naglasio da je predstavnicima „grupe ljubitelja planine“ ukazao na problem koji se pojavljivao tokom proteklih godina kada su vlasnici vikendica i apartmana kupovali sezonske ski-pasove i iznajmljivali te iste karte svojim gostima, čime su uticali na prihode OC.

LJevnaić je izrazio žaljenje što su povećanjem cijena pogođeni neki istinski ljubitelji skijanja koji svoju sezonsku kartu ne iznajmljuju, istakavši da je ta odluka morala da bude donesena kako bi OC mogao da funkcioniše.

„Mislim da je ova odluka najbolja i za te ljude koji se bune jer da smo išli sa 50 odsto popusta sljedeće godine bismo morali zaključati OC i skijali bismo na livadi“, dodao je LJevnaić.

„Grupa ljubitelja planine“ je, nakon povećanja cijena ski-pasa na Jahorini, pokrenula peticiju kojom se od „OC `Jahorina` traži da povuče cjenovnik koji tjera lokalno stanovništvo sa planine“.

Internet peticiju do sada je potpisalo više od 500 lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vjerovatno je istina negdje na sredini!!!

Ma najvise je ovo pogodilo sve one koji su kupovali po 2-3 sezonska ski pasa i izdavali ih u toku sezone…Zarada odlicna…Sta ce sada????
Samo napred direktore….

Господине Љевнаићу, прије свега желим да Вам честитам на великом послу који сте обавили на измјени конфигурације стаза јер годинама се причало како на „Поглединама“ треба нешто урадити због почетника, а ви сте то ријешили. Направили сте језеро на врху, што је и једино логично рјешење, тако да ће вјештачко осњежавање дати већи допринос квалитету стаза. Што се тиче Ваших потеза везано за цијену ски карте, математика ће на крају сезоне показати да ли сте били у праву. Прошле године сам платио карту 360 КМ, а сада је 810 КМ. Негдје сам прочитао да је просјек око 600 сезонских карата по сезони, а чујем да сте до сад продали четири!? Кажете да због злоупотребе дижете цијену сезонске карте!? Онај ко је то радио до сада (издавао карту), купиће је опет јер њему повећање и не значи много (10 дана издавања више). Сви остали, осим регистрованих СКИ инструктора, НЕЋЕ је купити! Сви знамо да злоупотреба карата није могућа без појединаца запослених у ОЦ-у! Имате велики број вриједних и стручних људи, али такође имате и оне друге, што сте до сада сигурно примијетили, али не упадајте у замку да их цијените према страначкој припадности! Шта ћете направити повећањем цијена? Већину скијаша из… Čitaj dalje »

Imao sam simpatije za ovog gospodina kada je poce da radi ali posle par njegovih izjava koje su cisti spin i koje mi vrjedjaju intelingenciju zaista nemam sta komentarisati. Kao sto je rekao Sava,nisam jednom skijao 120-130 dana u sezoni a on nam prica o 130 dana kao o nekom svjetskom cudu.Skijali smo mi i prije Vas gospodine Ljevnaicu.

Zasto? Pa vi objavljujete samo one koji pisu hvalospjeve o vasim mecenama. Objavite tekst od juce.