Ljevnaić i Đoković o Jahorini kao mjestu za investicije

0

Direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejan LJevnaić i predstavnik Kineskog investicionog fonda Goran Đoković danas su na Jahorini konstatovali da ova planina ide uzlaznom putanjom i da je sve veći broj investitora prepoznaje kao mjesto velikih investicija u narednom periodu.

„Lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske prepoznale su potencijal i značaj Jahorine i uključile se s ciljem da svojom ulogom ojačaju pozitivnu sliku“, rekao je LJevnaić u razgovoru sa Đokovićem, koji je široj javnosti poznat kao stric srpskog tenisera Novaka Đokovića.

LJevnaić je istakao da je OC „Jahorina“ organizator više atraktivnih manifestacija regionalnog karaktera, poput zimskog „Egzit“ festivala, ali i više koncerata u povodu otvaranje nove zimske sezone i za novogodišnju noć, kao i brojnih sportskih manifestacija, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

„Poseban podsticaj nam je organizacija EJOF-a – Olimpijskih igara mladih 2019. godine, gdje će se mladi iz cijelog svijeta takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom, što nam daje dodatnu snagu“, dodao je LJevnaić u razgovoru sa Đokovićem.

Jahorina raspolaže sa skoro 6.000 ležajeva u hotelima, apartmanima i vikend kućama, a modernizacija vertikalnog transporta i uređenje, te modernizacija kompletnog skijališta, ovu planinu čine atraktivnom kada je riječ o potencijalnim investitorima.

Realizacijom ovogodišnjih planiranih investicija Jahorina treba da se vrati na mapu uspješnih evropskih skijaških destinacija, te postane regionalnu turističku lokaciju u zimskom, ali i ljetnom periodu, ističu iz OC „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare