Ljeto na planinskoj ljepotici u sportskom duhu

0

Na Jahorini će od 29. juna do 20. avgusta biti održan Međunarodni košarkaški kamp „Hipo tri poena – Jahorina 2015“ na kojem će učestovati oko 500 dječaka i djevojčica iz BiH, regiona i Evrope.Ovogodišnji promoter biće proslavljeni košarkaš Miroslav Mića Berić, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.


Organizator ovogodišnjeg 14. kampa je Košarkaški klub „Partizan TS“ iz Banjaluke.

Iz Olimpijskog centra navode da beogradski „Partizan“, veliki prijatelj kampa, dolazi sa omladinskim kategorijama koje predvodi direktor Zoran Stevanović.

Proteklih godina kroz ovaj kamp je prošlo gotovo 7.000 dječaka i djevojčica uzrasta od šest do 16 godina, te više od 450 trenera iz BiH, regiona i Evrope.

Promoteri su bili Vlade Divac, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Radislav Rašo Nesterović, Zoran Sretenović, Željko Rebrača i drugi.

Turistička agencija „Unis-Turs“ iz Banjaluke i Fudbalski klub „Crvena zvezda“ od 12. do 19. jula organizuju internacionalni fudbalski kamp na Jahorini za dječake rođene od 1998. do 2007.godine.

Riječ je o sedmodnevnoj školi fudbala koju vode treneri i skauti najtrofejnijeg kluba.

Cilj je da se promovišu sport, druženje, unaprijede fubalske vještine polaznika, ali i otkriju i afirmišu istinski fudbalski talenti.

U saopštenju se navodi da će deset najboljih polaznika kampa imati pravo probe na terenima beogradske „Zvezde“.

Tokom prethodnih kampova učestvovalo je više od 750 dječaka iz svih zemalja bivše Jugoslavije, kao i iz Francuske, Austrije, NJemačke, Švajcarske, Norveške, Švedske, Australije, Kanade, Mađarske, SAD.

Mnogi od njih nastavili su da se profesionalno bave ovim sportom i nastupaju u dresovima fudbalskih klubova „Crvene Zvezde“, „OFK Beograd“, „Vojvodine“, Štutgarta, Kelna, Bazela, Milana.

Svi polaznici kampa imaju puni pansion u hotelu „Bistrica“ sa ishranom prilagođenom pojačanim fizičkim naporima. Za vrijeme trajanja kampa dječaci imaju nadzor specijaliste sportske medicine.

Osim stručnog sportskog treninga, ovaj kamp krasi odlično druženje, timski rad, nova prijateljstva i uživanje u čistoj i raskošnoj prirodi olimpijske planine Jahorine, ističu iz ovog centra „Jahorina“ i ddoaju da je sportsko ljeto na Jahorini počelo pripremama fudbalera „Sarajeva“, ovogodišnjeg prvaka Premijer lige BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare