Ljekari prihvatili kompromis i saradnju sa novim direktorom

0
Ljekari prihvatili kompromis i saradnju sa novim direktorom

ZVORNIK – Hirurg Opšte bolnice u Zvorniku Goran Bjeković rekao je večeras da su ljekari ove zdravstvene ustanove prihvatili komprimis i da će novoizabranom vršiocu dužnosti direktora Ivanu Popoviću pružiti ruku saradnje.

Bjeković je, nakon razgovora ljekara Opšte bolnice Zvornik sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem, izrazio nadu da će i Popović prihvatiti saradnju, te da će na obostrano zadovoljstvo ove zdravstvena ustanova nastaviti sa normalnim funkcionisanjem.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske odlukom o imenovanju vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Ivana Popovića ponudila rješenje i time djelimično ispunila zahtjeve ljekara.

„Nismo nerealni ljudi koji žive u nekoj drugoj zemlji i zato pristajemo na kompromis“, rekao je novinarima Bjeković.

Vlada Republike Srpske razriješila je u ponedjeljak, 27. novembra, vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Popovića.

Okuka je za vršioca dužnosti direktora zvorničke bolnice imenovan 12. oktobra, kada je i razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

LJekari Opšte bolnice su od 14. oktobra održavali polučasovne informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni smjenom Drljevića i imenovanjem Okuke.

LJekari Opšte bolnice Zvornik dogovorili su 27. oktobra na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da prekinu sa informativnim razgovorima i nastave da rade u punom kapacitetu, a da će nadležni organi razmotriti sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare