Liturgijom, litijom i koktelom obilježena krsna slava

1

ROGATICA – Liturgijom u Crkvi Svete Trojice u Rogatici i litijom oko hrama, te lomljenjem slavskog kolača danas je obilježen Dan i krsna slava ove opštine – Preobraženje Gospodnje.
U porti ovoga hrama obavljen je čin lomljenja slavskog kolača i slavski koktel, uz prisustvo opštinskih zvaničnika i vjernika.

Načelnik ove opštine Milorad Jagodić rekao je novinarima da je zbog virusa korona ovogodišnja proslava skromnija u odnosu na prethodne godine, ali da je tradicija nastavljena u nadi da će se u narednom periodu situacija normalizovati.

Prema njegovim riječima, između dvije slave započeto je i realizovano više projekata, između ostalog, izgrađen je bazen na otvorenom, a pored bazena biće podignuta i sportska dvorana.

Govoreći o zapošljavanju u ovoj opštini, Jagodić je naveo da uskoro trebalo da bude završen jedan projekat koji se tiče pokretanja proizvodnje u Novoj tvornici prečistača, koja je ranije zapošljavala od 600 do 800 radnika.

Jagodić je napomenuo da u Rogatici postoji i tradicija tekstilne industrije, te da je nedavno privatna firma „Mraz“ sa Pala ovdje počela proizvodnju sa 50 radnika i planira da proširi proizvodne kapacitete, te zaposli 100 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

S Božijim blagoslovom liturgija i litija i Bože oprosti koktel.